tabletirana so

za perilice
posuđa

Zašto je
Solat najbolje rješenje?

Zbog čega je proizveden Solat i zašto ga koristiti?

Česti problemi sa kojima se susreću korisnici perilica posuđa je taj da i poslije procesa pranja posuđe izgleda neoprano i muzgavo. Naime, bez obzira na kvalitet i vrstu deterdženta koji se koristi u postupku pranja, neželjeni efekti se javljaju zbog toga što tvrda voda onemogućava djelovanje tenzida.
Koristiti samo deterdžent u postupku pranja nije dovoljno!

Od čega je proizveden Solat i zašto je bitna čistoća soli?

Solat je proizveden komprimiranjem extra čiste tuzlanske soli. Visok stepen čistoće tuzlanske soli (čak do 99,9%) sprječava stvaranje kamenca što za posljedicu ima poboljšanje performansi deterđenta ali istovremeno i pospješuje optimalan rad perilice, produžava trajnost opreme za omekšavanje vode te samim tim i perilice.

Kako i koliko često treba koristiti Solat?

Solat se koristi doziranjem u spremnik namijenjen za tabletiranu so u skladu sa specifikacijom proizvođača perilice (obično na dnu unutrašnjosti perilice). Pri svakom pranju posuđa min. 2/3 spremnika bi trebalo biti popunjeno sa tabletama soli.

Koja je razlika Solat tableta i granulirane ili sitne soli?

Proces komprimiranja soli obezbijeđuje bolju iskorištenost pri pranju posuđa (postepeno otapanje soli). Solat tablete će trajati najmanje 2 puta duže od bilo kojeg drugog oblika soli što ga čini ekomoničnijim za svakodnevno korištenje.
\

SPRJEČAVA stvaranje KAMENCA

\

pospješuje EFIKASNOST PRANJA

\

produžava TRAJANOST PERILICE

Tablete za zdravlje vaše perilice

Nema više glavobolje zbog problema sa perilicom.

Neželjeni efekti i kontra indikacije prilikom redovnog korištenja ne postoje. Proizvođači perilica preporučuje korištenje najkvalitetnije tabletirane soli kako bi perilica najefektivnije prala i duže trajala.

Potražite kod svog trgovca

BiH

Bingo
Omega
Mepromex

Srbija

Gomex