Namirnice
(za 1 osobu)
- Jagnjetina bez kosti 200 g
- Crveni luk 35 g
- Paradajz sos 50 g
- Bamija 50 g
- Peršunov list 20 g
- Limun 1 kom
- Maslac 50 g
- Biber
- Karanfilići
- Limunov sok
- Tuzlanska 2g *
- Do-Do začin
Način pripreme
Prethodno obariti bamnju u vodi sa malo limunovog soka. Meso isjeckati na sitne komadiće i prepržiti na maslacu. Kada meso porumeni izvaditi ga te na istoj masnoći pržiti isjeckani luk dok ne porumeni. Dodati paradajz sos i još malo propržiti. U smjesu ubaciti meso i vrelu vodu ili goveđu nemasnu supu i karanfilčiće.
Dodati obarenu bamiju, biber, Tuzlansku, Do-Do začin, limunov sok i sitno isjeckan peršun. Dinstati dok meso ne bude mekano.
Servirati u sahanu sa poklopcem. Kao prilog možete poslužiti dinstanu rižu ili pire krompir.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.