Proizvodi

Jedinstven prirodan začin

Kuhinjska so

Kuhinjska varena jodirana so

Kuhinjska varena jodirana so je jedan od rijetkih autohtonih bosanskohercegovačkih proizvoda sa više stoljetnom tradicijom i zavidnim nivoom kvaliteta. Dugi niz godina ostvaruje stabilno visoko tržišno učešće na regionalnom prostoru ali i na tržištu većeg broja zemalja Europe. Visok kvalitet i besprijekorna hemijska čistoća Tuzlanskoj soli omogućava lidersku tržišnu poziciju bez obzira o kojoj se grupi potreba radi, pa stoga opravdano nosi epitet da je jedinstvena po kvalitetu. Količina joda se automatizovanim procesom, podešavajuće i stručno dozira prema zahtjevima i važećim zakonima zemlje uvoznice. Kuhinjsku varenu jodiranu so, prema pakovanju, možemo klasirati u dvije kategorije i to: za široku potrošnju: 1 kg, 5 kg i 10 kg; i za prehrambenu industriju: 25 kg, 50 kg i 1000 kg.

Tuzlanska

Tradicionalna

Turistička so je kuhinjska varena jodirana so visokog kvaliteta i sitnije granulacije. Namijenjena je za svakodnevnu upotrebu u domaćinstvima, za piknik i sl. konzumiranje. Upravo zbog svoje namjene prilagođena su dozna pakovanju od 250 g.

Tuzlanska

So sa smanjenim sadržajem natrija

Prateći tržišne trendove te potrebe i zahtjeve potrošača, ekspertno-razvojni tim Solane je kreirao program Tuzlanske – soli sa smanjenim sadržajem natrija. Ova vrsta soli je proizvod sa sniženim sadržajem natrija i povećanim sadržajem kalijuma ali sa stručno definisanim omjerom. Po savjetu liječnika, ova so se preporučuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom, dijabetesom, bolestima srca, krvnih sudova i bubrega. Takođe, preporučuje se i zdravim osobama, a posebno djeci i trudnicama.

Tuzlanska – so sa smanjenim sadržajem natrija se koristi umjesto standardizirane kuhinjske soli u svakodnevnoj ishrani. Proizvod je odobren od Federalnog ministarstva zdravlja BiH. Proizvod u doznom pakovanju od 250 g.

Tuzlanska

Začinska

Tridesetogodišnja tradicija u proizvodnji začina, te zahtjevi i želje velikog broja lojalnih kupaca jedinstvene po kvalitetu Tuzlanske soli, su inicirali potrebu da stručnjaci u kompaniji Solana d.d. Tuzla razviju ništa manje tržišno kvalitetne namjenske začine na bazi Tuzlanske soli. Namjenski začini su pakovani u dozna ambalaži od 250 g.

Trenutno je Solana d.d. Tuzla plasirala jednu vrstu ovakvog proizvoda i to So sa biljnim začinskim dodacima koji predstavlja začinsku smjesu sačinjenu od najbolje kombinacije prirodnih biljaka i soli bez ikakvih aditiva namijenjen za pojačanje ukusa i mirisa za spravljanje svih vrsta variva, supa, umaka i salata.

Do-Do

Začin

Do-Do začin kao vrhunski univerzalni začin spravljan je po recepturama gastronomskih stručnjaka. Krasi ga spoj užitka i kvaliteta, pa kao takav daje notu prepoznatljivosti bosanske kulinarske tradicije. Satkan od visokokvalitetne tradicionalno prepoznatljive „Tuzlanske soli“ i sušenog povrća, koje je proizvedeno od najkvalitetnije uzgojenog i probranog svježeg povrća (plodova, korijena i listova), zasigurno opravdava epitet vrhunskog i jedinstvenog bosanskog začina. Univerzalni Do-Do začin se pakuje za široku potrošnju u tripleks vrećicama od: 150 g, 250 g, 500 g i 1000 g.

Začin S

Začin

“Začin S” je vrhunski univerzalni začinski mix. Proizveden je povezivanjem visokokvalitetne „Tuzlanske soli“ i pažljivo uzgojenog povrća. Krasi ga spoj užitka i kvaliteta, te kao takav daje notu prepoznatljive domaće kuhinje. “Začin S” se pakuje za široku potrošnju u tripleks vrećicama od: 200 g i 400 g.

Solat

Tabletirana so

Solat je tabletirana so namijenjena za upotrebu u domaćinstvima. Povećava dugotrajnost i učinkovitost uređaja za pranje, te pospješuje smanjenje potrošnje energije. Zbog visokog stepena čistoće i apsolutne razgradivosti ima povoljan uticaj na okoliš. Osnovna uloga tabletirane soli se ogleda kroz tri funkcije i to: sprječava stvaranje kamenca, pospješuje pranje deterdženta za posuđe i produžava vijek trajanja perilice. Pakuje se u fukcionalnom LDPE pakovanju sa zipper zatvaračem.

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla