Tradicionalna bosanska kuhinja

Janjeći ćevap

Namirnice

(za 1 osobu)

  • Jagnjetina bez kosti 200 g
  • Crveni luk 35 g
  • Paradajz sos 50 g
  • Bamija 50 g
  • Peršunov list 20 g
  • Limun 1 kom
  • Maslac 50 g
  • Biber
  • Karanfilići
  • Limunov sok
  • Tuzlanska 2g *
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

Prethodno obariti bamnju u vodi sa malo limunovog soka. Meso isjeckati na sitne komadiće i prepržiti na maslacu. Kada meso porumeni izvaditi ga te na istoj masnoći pržiti isjeckani luk dok ne porumeni. Dodati paradajz sos i još malo propržiti. U smjesu ubaciti meso i vrelu vodu ili goveđu nemasnu supu i karanfilčiće.

Dodati obarenu bamiju, biber, Tuzlansku,  Do-Do začin, limunov sok i sitno isjeckan peršun. Dinstati dok meso ne bude mekano.

Servirati u sahanu sa poklopcem. Kao prilog možete poslužiti dinstanu rižu ili pire krompir.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla