Namirnice
(za 2 osobe)
- Mljeveno meso 300 g
- Tikvice 250 g
- Patlidžan 250 g
- Ulje 0,5 dl
- Povlaka 2 dl
- Masni kravlji sir 100 g
- Maslac 20 g
- Brašno 10 g
- Žumance1 kom
- Tuzlanska *
- Biber
- Do-Do začin
Način pripreme
Tikvice i patlidžan isjcite na kolutove. Patlidžan začinite Tuzlanskom i pustite da odstoji.
Zemljanu posudu namažite maslacem i uljem, pa redajte red povrća, red mesa, red sira. Svaki red začinite pa poprskajte uljem. Posljednji red mora biti povrće. Stavite u rernu da se peče oko 40 min na 200°C.
Izvaditi musaku iz rerne i preliti sa bešamel sosom, a onda vratiti u rernu i dopeći 15 min na 200°C.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.