Tradicionalna bosanska kuhinja

Musaka od patlidžana i tikvica

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Mljeveno meso 300 g
  • Tikvice 250 g
  • Patlidžan 250 g
  • Ulje 0,5 dl
  • Povlaka 2 dl
  • Masni kravlji sir 100 g
  • Maslac 20 g
  • Brašno 10 g
  • Žumance1 kom
  • Tuzlanska *
  • Biber
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

Tikvice i patlidžan isjcite na kolutove. Patlidžan začinite Tuzlanskom i pustite da odstoji.

Zemljanu posudu namažite maslacem i uljem, pa redajte red povrća, red mesa, red sira. Svaki red začinite pa poprskajte uljem. Posljednji red mora biti povrće. Stavite u rernu da se peče oko 40 min na 200°C.

Izvaditi musaku iz rerne i preliti sa bešamel sosom, a onda vratiti u rernu i dopeći 15 min na 200°C.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla