Tradicionalna bosanska kuhinja

Pileći paša ražnjići

Namirnice

(za 1 osobu)

  • Pileći file 200 g
  • Goveđi pršut 300 g
  • Mladi krompir 100 g
  • Maslac 300 g
  • Ruzmarin 10 g
  • Peršunov list-svježi 10 g
  • Ulje 0,5 dl
  • Biber
  • Tuzlanska *
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

Pileći file isjeći na komade, sa jedne strane začiniti Tuzlanskom, posuti ruzmarinom, Do-Do začinom i biberom, malo pouljiti i ostaviti par minuta da odstoji. Poslije toga na začinjenu stranu piletine dodavati listiće tanko sječene, prošarane goveđe pršute pa praviti rolnice. Rolnice nizati na drvene štapiće po 3-4 komada.

Na tavi zagrijati maslac i peći ražnjiće. Jedan puta okrenuti. Kada su skoro gotovi, dosuti malo pileće supe, kratko pirjati i skloniti sa vatre.

U drugoj tavi, na ulju uz dodatak maslaca pržiti mladi krompir,  sječen na kolutiće, da dobiju zlatnu boju. Kada je krompir gotov, izvaditi ga na tanjur, začiniti sa malo Do-Do začina, i na njega redati gotove ražnjiće te sve preliti sokom u kojem su se pekli ražnjići i posuti svježim peršunom.

 

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla