Tradicionalna bosanska kuhinja

Vezirske mahmudije

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Teleći file 400 g
  • Maslac 100 g
  • Riža 100 g
  • Šampinjoni 150 g
  • Paradajz 150 g
  • Tuzlanska 2g *
  • Do-Do začin
  • Senf
  • Malo brašna
  • Peršunov list
  • Biber
h

Način pripreme

Izrežite teleći file na 4 komada, lagano istucite sa jedne strane i oblikujte medaljone. Sa jedne strane, koja je tučena, premazati senfom. Tučenu stranu uvaljajte u brašno, dodajte Tuzlansku i Do-Do začin. Ispecite na malo masnoće i zalijte sa saftom od pečenja.

Šnite paradajza i glave od gliva prepržite na maslacu. Od riže i vratova gljiva spremite rižoto.

Servirati na okrugli tanjir (sahan) kuglu od riže, a okolo medaljone. Na svaki komad mesa stavite šnitu paradajza i glavu od gljive. To sve preliti procijeđenim sokom od pečenog mesa i pospite krupnije isjeckanim peršunom.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla