Tradicionalna bosanska kuhinja

Biber meso

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Teleće meso bez kosti 400 g
  • Crveni luk 100 g
  • Peršunov list 2 g
  • Maslac 30 g
  • Brašno 20 g
  • Senf
  • Tuzlanska 2g *
  • Biber
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

Isjeckati luk na sitno i pržiti na masnoći da porumeni. Dodati meso sječeno na rezance, i uz povremeno miješanje dalje dinstati. Povremeno dosipati telećom supom.

Kada je na pola gotovo bez soka treba dodati senf. Prodinstati par minuta i dosuti malo supe te začiniti.

Kada meso omekša, bez puno safta servirati u sahan ili dagaru i posuti tučenim biberom.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla