Namirnice
(za 2 osobe)
- Teletina bez kosti 200 g
- Tarhana 50 g
- Paradajz svježi 100 g
- Crveni luk 100 g
- Bijeli luk 20 g
- Mrkva 50 g
- Limun 1 kriška
- Paradajz 1 kom
- Masnoća 1 dl
- Peršunov list
- Tuzlanska *
- Biber
- Do-Do začin
Način pripreme
Sitno isjeckati luk i mrkvu i na masnoći dinstati dok ne omekša.
Dodati sitno sjeckani oguljeni paradajz i masu dinstati dok se ne sjedini. Zaliti supom u kojoj smo kuhali meso, promiješati i pustiti da se kuha 20 min.
Dodati sitno sjeckano, kuhanmo teleće meso, sitno sjeckani bijeli luk, začine i tarhanu. Pustiti da se kuha još 15 min. Na kraju, dodati sitno sjeckani peršunov list.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.