Tradicionalna bosanska kuhinja

Pastrmka u foliji

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Pastrmka 500 g
  • Bijeli luk
  • Crveni luk
  • Krompir
  • Špinat
  • Maslac
  • Maslinovo ulje
  • Peršunov list
  • Limun
  • Biber
  • Tuzlanska *
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

Prvo na maslinovom ulju restovati crveni i bijeli luk. Dodati blanširani špinat i krompir sječen na kockice. Dalje dodati Tuzlansku, Do-Do začin, biber  i staviti ružmarin.

Tako pripremljenom masom napuniti pastrmku umotati u foliju i peći u rerni oko 30 min.

Pripremljenu pastrmku servirati uz krompir salatu.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla