Tradicionalna bosanska kuhinja

Bamija sa teletinom

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Teletina bez kosti 400 g
  • Crveni luk 1 veća glavica
  • Bamija 50 g
  • Maslac 50 g
  • Ulje 0,5 dl
  • Peršunov list
  • Biber
  • Tuzlanska *
  • Do-Do začin
  • Aleva paprika (malo)
h

Način pripreme

Luk sitno izrežite i pržite na ulju dok ne požuti. Meso izrezano na kockice dinstati na luku. Kada se meso dopola izdinsta dodajte ocijeđenu bamiju, prethodno obarenu. Povremeno po potrebi dosipati po fildžan goveđe supe.

Kada se sjedine meso i bamija, više ne treba miješati kutljačom već lagano protresti. Pred kraj bamiju začinite (Tuzlanskom i biberom), dodati alevu papriku, Do-Do začin i sitno sjeckani bijeli luk.

Kuhati još pet minuta i servirati u zemljanu dagaru ukrašenu limunom.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla