Namirnice
(za 2 osobe)
- Mljeveno meso 400 g (goveđe, ovčje, teleće)
- Brašno 10 g
- Crveni luk 50 g
- Pavlaka 1 dl
- Maslac 20 g
- Zemička 1 kom
- Jaje1 kom
- Mlijeko 0,5 dl
- Tuzlanska *
- Biber
- Do-Do začin
Način pripreme
U meso samljeveno zajedno sa crvenim lukom, dodajte zemičku nakvašenu u mlijeku, jaje, brašno, Tuzlansku, biber i naravno nezamjenljivi Do-Do začin.
Dobro sjediniti masu i oblikovati. Otprilike 6 kolačića za dvije osobe.
Pržiti na maslacu sa obje strane do pola. Složiti u sahan ili dagaru te zaliti maslacem pa peći u pečnici još 5 minuta.
Izvaditi iz pečnice i preliti povlakom. Kao prilog možete poslužiti dinstanu rižu.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.