Tradicionalna bosanska kuhinja

Bosanski slani kolačići

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Mljeveno meso 400 g (goveđe, ovčje, teleće)
  • Brašno 10 g
  • Crveni luk 50 g
  • Pavlaka 1 dl
  • Maslac 20 g
  • Zemička 1 kom
  • Jaje1 kom
  • Mlijeko 0,5 dl
  • Tuzlanska *
  • Biber
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

U meso samljeveno zajedno sa crvenim lukom, dodajte zemičku nakvašenu u mlijeku, jaje, brašno, Tuzlansku, biber i naravno nezamjenljivi  Do-Do začin.

Dobro sjediniti masu i oblikovati. Otprilike 6 kolačića za dvije osobe.

Pržiti na maslacu sa obje strane do pola. Složiti u sahan ili dagaru te zaliti maslacem pa peći u pečnici  još 5 minuta.

Izvaditi iz pečnice i preliti povlakom. Kao prilog možete poslužiti dinstanu rižu.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla