Tradicionalna bosanska kuhinja

Dolma od paprika

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Faširano juneće meso 300 g
  • Paprike 300 g
  • Krompir 150 g
  • Mrkva 100 g
  • Luk 200 g
  • Jaje 1 kom
  • Pavlaka 100 g
  • Ulje 0,5 dl
  • Tuzlanska *
  • Biber
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

Prvo treba paprike oprati i očistiti od sjemenki. Luk, mrkvu, meso i krompir sitno isjeckati, pa zatim dodati jaje, začiniti Do-Do začinom, Tuzlanskom i biberom po vlastitom ukusu te dobro izmiješati. Načinjenom smjesom puniti paprike.

Posložiti ih u dubljoj tepsiji, preliti mlakom vodom i uljem, te peći u pečnici, poklopljeno aluminijskom folijom, oko 40 minuta.

Jelo poslužiti toplo preliveno povlakom.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla