Namirnice
(za 2 osobe)
- Faširano juneće meso 300 g
- Paprike 300 g
- Krompir 150 g
- Mrkva 100 g
- Luk 200 g
- Jaje 1 kom
- Pavlaka 100 g
- Ulje 0,5 dl
- Tuzlanska *
- Biber
- Do-Do začin
Način pripreme
Prvo treba paprike oprati i očistiti od sjemenki. Luk, mrkvu, meso i krompir sitno isjeckati, pa zatim dodati jaje, začiniti Do-Do začinom, Tuzlanskom i biberom po vlastitom ukusu te dobro izmiješati. Načinjenom smjesom puniti paprike.
Posložiti ih u dubljoj tepsiji, preliti mlakom vodom i uljem, te peći u pečnici, poklopljeno aluminijskom folijom, oko 40 minuta.
Jelo poslužiti toplo preliveno povlakom.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.