Namirnice
(za 3 do 4 osobe)
- Manje pile 1 kom
- Pileća džigerica 3 kom
- Pileće srce 3 kom
- Riža 2 čaše
- Peršun 1 vezica
- Biber (čajna kašika)
- Maslac 100 g
- Voda 3 fildžana
- Isitnjena nana (čajna kašika)
- Tuzlanska *
- Do-Do začin
- Aleva paprika (malo)
Način pripreme
Teleće meso, prethodno oprano i isječeno na manje komade posušiti. Luk isječemo na sitnije režnjeve. Na zagrijanoj masnoći pržiti luk i meso. Kada meso porumeni dodati malo goveđe supe. Pustiti da se dalje dinsta. Kada je meso napola kuhano dodati isječenu papriku, a nakon par minuta svježe šampinjone isječene na komade. Pri samom kraju dodati sjeckani paradajz, peršunov list, Do-Do začin, Tuzlansku i biber. Ostaviti da se dinsta još, par minuta- da ne ostane čorbast.
Skoro završen ćevap pretresti u alu foliju prethodno namazanu sa malo maslaca. Krajeve folije pokupiti i stegnuti, zatim 10-15 minuta peći u rerni na umjerenoj temperaturi. Možete dekorisati sa fafaronom.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.