Tradicionalna bosanska kuhinja

Grah sa mesom u dagari

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Teleće meso od vrata 300 g
  • Grah 300 g
  • Crveni luk
  • Bijeli luk
  • Aleva paprika
  • Mrkva
  • Masnoća (maslac ili ulje)
  • Peršunov list
  • Biber
  • Tuzlanska *
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

Grah očistiti i potopiti u vodu dan prije kuhanja. Sutradan ga prokuhati i procijediti.

Na zagrijanoj masnoći ispržiti crveni i bijeli luk, mrkvu i teleće meso. Sve to začiniti te preliti supom.

Dodati grah i sve skupa preliti u dagaru. Krčkati na laganoj vatri oko 60 min.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla