Tradicionalna bosanska kuhinja

Pile u kajmaku

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Veće pile 1 kom
  • Linunov sok (od jednog limuna)
  • Ruzmarin
  • Zreli kajmak 1 čaša
  • Maslac 1 čajna kašika
  • Peršun-list
  • Tuzlanska *
  • Do-Do začin
  • Biber
h

Način pripreme

Pile oprati i dobro očistiti. Osušiti i namazati limunovim sokom. Neka odstoji 60 minuta. Rasjeći ga na pola, a zatim polovine namazati maslacem. Začiniti sa malo ruzmarina, Do-Do začina i Tuzlanske. Zamotati u foliju predhodno namazanu maslacem ili uljem.

Peći oko 45 minuta da dobije lijepu žutu boju. Ostaviti par minuta da se korica malo osuši.

Servirati na tanjur obilno preliveno vrućim zrelim kajmakom.
Na kraju posuti sjeckanim peršunom.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla