Tradicionalna bosanska kuhinja

Punjena piletina

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Pileći file 400 g
  • Pureća šunka 50 g
  • Masni kravlji sir 50 g
  • Masnoća (maslac ili ulje)
  • Vrhnje za kuhanje
  • Do-Do začin
  • Tuzlanska *
h

Način pripreme

Pileći file rastucati i puniti šnitama pureće šunke i masnim kravljim sirom.

Ispeći na zagrijanoj masnoći, začiniti Tuzlanskom, Do-Do začinom po vlastitom ukusu. Preliti vrhnjem za kuhanje. Potom vratiti i još malo krčkati .

Kada je jelo gotovo servirati  uz prilog.
Za prilog možete koristiti carsko varivo.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla