Tradicionalna bosanska kuhinja

Rudarski odrezak

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Teleća šnicla 400 g
  • Goveđi pršut 50 g
  • Masni kravlji sir 50 g
  • Svježa paprika 30 g
  • Svježi šampinjoni 30 g
  • Svježi paradajz 30 g
  • Mileram 20 g
  • Masnoća (maslac-ulje)
  • Jaje 1 kom
  • Crveni luk 1,5 dl
  • Peršunov list 30 g
  • Biber
  • Tuzlanska *
  • Mješano povrće
h

Način pripreme

Teleću šniclu rastucati. Potom je puniti šnitama goveđe pršute i masnim sirom. Poslije toga punjene snicle ispeći na masnoći.

Posebno napraviti masu od luka, paprike, paradajza i gljive te posebno izdinstati.

U dagaru staviti napunjenu šniclu, preliti je dinstanom masom i odozgo preliti mileramom i jajetom te zapeći u rerni.

Tuzlanska

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla