Namirnice
(za 1 osobu)
- Mljeveno meso 200 g
- Goveđi pršut 20 g
- Masni sir 20 g
- Crveni luk 50 g
- Feferon 1 kom (za dekoraciju)
- Biber
- Do-Do začin 2 g
- Ulje i maslac 50 g
- Tuzlanska *
Prilog:
- Mlade tikvice
- Patlidžani
- Maslac
Način pripreme
Od mesa, sitno sjeckanih: crnog luka, masnog sira, goveđe pršute i začina, zamiješati masu. Oblikovati kao pljeskavice (2 komada za jednu porciju). Pržiti 10-tak minuta na plitkoj masnoći u tavi. Kada su gotove, izvaditi.
Prilog primemamo na slijedeći način: na masnoći na kojoj smo pekli pljeskavice možemo peći i kriške mladih tikvica i patlidžana.
Servirati na tanjur i služiti dok su tople.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.