Tradicionalna bosanska kuhinja

Seoska jahija

Namirnice

(za 3 osobe)

  • Junetina 250 g
  • Jagnjetina 250 g
  • Crveni luk 250 g
  • Paprika svježa 2 kom
  • Maslac 1 kašika
  • Paradajz pire 1/2 kašike
  • Biber u zrnu (nekoliko zrna)
  • Mljeveni biber
  • Tuzlanska *
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

Meso bez kosti isječemo na krupnije komade, operemo ga i ocijedimo. Luk i papriku sitno isjeckamo.

U dublju dagaru stavimo pola kašike maslaca pa meso obilno pospemo lukom i paprikom. Opet stavimo meso, pa luk i papriku, paradajz pire  i na kraju meso. Dodamo Do-Do začin i ostale začine, pomastimo ostatkom maslaca, ulijemo goveđu supu da potopi masu, poklopimo ili zamotamo folijom.

Stavljamo u srednje zagrijanu pećnicu najmanje dva do tri sata. Ako je potrebno, povremeno dospemo tople vode.

Serviramo u zemljenu ili keramičku dagaru.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla