Tradicionalna bosanska kuhinja

Punjena pljeskavica “Mahala”

Namirnice

(za 1 osobu)

  • Mljeveno meso 200 g
  • Goveđi pršut 20 g
  • Masni sir 20 g
  • Crveni luk 50 g
  • Feferon 1 kom (za dekoraciju)
  • Biber
  • Do-Do začin 2 g
  • Ulje i maslac 50 g
  • Tuzlanska *

Prilog:

  • Mlade tikvice
  • Patlidžani
  • Maslac
h

Način pripreme

Od mesa, sitno sjeckanih: crnog luka, masnog sira, goveđe pršute i začina, zamiješati masu. Oblikovati kao pljeskavice (2 komada za jednu porciju). Pržiti 10-tak minuta na plitkoj masnoći u tavi. Kada su gotove, izvaditi.

Prilog primemamo na slijedeći način: na masnoći na kojoj smo pekli pljeskavice možemo peći i kriške mladih tikvica i patlidžana.

Servirati na tanjur i služiti dok su tople.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla