Namirnice
(za 2 osobe)
- Teleća šnicla 400 g
- Goveđi pršut 50 g
- Masni kravlji sir 50 g
- Svježa paprika 30 g
- Svježi šampinjoni 30 g
- Svježi paradajz 30 g
- Mileram 20 g
- Masnoća (maslac-ulje)
- Jaje 1 kom
- Crveni luk 1,5 dl
- Peršunov list 30 g
- Biber
- Tuzlanska *
- Mješano povrće
Način pripreme
Teleću šniclu rastucati. Potom je puniti šnitama goveđe pršute i masnim sirom. Poslije toga punjene snicle ispeći na masnoći.
Posebno napraviti masu od luka, paprike, paradajza i gljive te posebno izdinstati.
U dagaru staviti napunjenu šniclu, preliti je dinstanom masom i odozgo preliti mileramom i jajetom te zapeći u rerni.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.