Tradicionalna bosanska kuhinja

Šiš ćevap

Namirnice

(za 1 osobu)

  • Teletina bez kosti 200 g (od plećke)
  • Crveni luk 100 g
  • Paprika svježa 50 g
  • Sirće 10 g
  • Paradajz sos 20 g
  • Maslo 20 g (ulje)
  • Crvena paprika
  • Biber
  • Tuzlanska 2g *
  • Do-Do začin
  • Karanfilići 2-3 zrna
h

Način pripreme

Meso isjećemo na kocke kao i luk. Na žicu nižemo meso pa luk, završavamo mesom. Kada smo nanizali poredamo u šerpu. Dodamo maslac, biber, Tuzlansku,a Do-Do začin, crvenu papriku,  2 zrna karanfilića, paradajz pire, malo sirćeta da se luk ne bi raspao i među prstima malo šećera.

Prvo stavimo na temperaturu 150ºC da meso i luk puste vodu. Zatim smanjimo vatru, pokrijemo šerpu, dodajući po malo vode (ili goveđe nemasne supe). Kada meso omekša, pobiberimo krupno tucanim biberom.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla