Tradicionalna bosanska kuhinja

Tarhana čorba

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Teletina bez kosti 200 g
  • Tarhana 50 g
  • Paradajz svježi 100 g
  • Crveni luk 100 g
  • Bijeli luk 20 g
  • Mrkva 50 g
  • Limun 1 kriška
  • Paradajz 1 kom
  • Masnoća 1 dl
  • Peršunov list
  • Tuzlanska *
  • Biber
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

Sitno isjeckati luk i mrkvu i na masnoći dinstati dok ne omekša.

Dodati sitno sjeckani oguljeni paradajz i masu dinstati dok se ne sjedini. Zaliti supom u kojoj smo kuhali meso, promiješati i pustiti da se kuha 20 min.

Dodati sitno sjeckano, kuhanmo teleće meso, sitno sjeckani bijeli luk, začine i tarhanu. Pustiti da se kuha još 15 min. Na kraju, dodati sitno sjeckani peršunov list.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla