Tradicionalna bosanska kuhinja

Teleći mišići

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Teleći mišići 400 g
  • Crveni luk 50 g
  • Maslac 50 g
  • Brašno (malo)
  • Kajmak
  • Peršunov list
  • Kopar
  • Kisele krastavce
  • Biber
  • Mrkva 50 g
  • Tuzlanska *
  • Do-Do začin (pola kašike)
h

Način pripreme

Teleće mišiće začinite Tuzlanskom, uvaljajte u brašno i pržite na maslacu. Izvaditi ih u manju šerpu, sa malo supe.

U tavi u kojoj ste pržili mišiće, dodajte mrkvu, crveni i bijeli luk, prepržite, te dodajte pola kašike Do-Do začina i brašna. Pripremljenim sosom prelijte mišiće, a po potrebi dodajte još malo goveđe supe i kuhajte.

Kada su mišići gotovi, meso izvadite u drugu (zemljanu) posudu, a sos procijedite i po ukusu dotjerajte začinima. U sos dodati pavlaku, sitno sjeckani peršun, kopar, kisele krastavce i prelijte mišiće.

Servirati toplo uz dinstanu rižu.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla