Tradicionalna bosanska kuhinja

Đuveč

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Teletina od vrata 400 g
  • Ulje i maslac 60 g
  • Riža 40 g
  • Krompir 150 g
  • Paradajz 30 g
  • Paprika-svježa 80 g
  • Mrkva 40 g
  • Crveni luk 40 g
  • Jaje 1 kom
  • Kiselo mlijeko 1,5 dl (vrhnje za kuhanje)
  • Peršunov list
  • Biber
  • Tuzlanska *
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

Isjecite meso, luk i mrkvu, te sve propržite na dijelu masnoće. Paprike iskrižajte, a krompir isjecite na kocke. Ostatak masnoće stavite u tepsiju, pa sipajte već ranije poprženi luk, mrkvu i meso, dodajte Tuzlansku, Do-Do začin i biber.

Pecite u pečnici. Kada je meso na pola gotovo dodajte rižu, zatim po njoj poredajte isjećeni paradajz i pospite peršunovim listom. Ako je potrebno dospite malo goveđe supe i vratite u pečnicu.

Na kraju prelijte umućenim jajetom i vrhnjem za kuhanje te zapecite.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla