Tradicionalna bosanska kuhinja

Ćureći medaljoni sa gljivama

Namirnice

(za 2 osobe)

  • Čureći file 400 g
  • Svježi šampinjoni 100 g
  • Crveni luk 20 g
  • Senf 20 g
  • Kajmak 20 g
  • Brašno 10 g
  • Tuzlanska *
  • Biber
  • Do-Do začin
  • Mješano povrće
  • Masnoća (maslac ili ulje)
h

Način pripreme

Cureće medaljone rastucati, uvaljati jednu stranu u brašno i peći na zagrijanoj tavi. Kada su gotovi, izvaditi i na istoj masnoći restovati crveni luk i šampinjone.

U to dodati malo brašna, senfa, začiniti i zaliti supom. Vratiti medaljone u tavu i zapeči.

Servirati ih na krutonu od hljeba. Za prilog možete koristiti restovani krompir.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla