Namirnice
(za 2 osobe)
- Čureći file 400 g
- Svježi šampinjoni 100 g
- Crveni luk 20 g
- Senf 20 g
- Kajmak 20 g
- Brašno 10 g
- Tuzlanska *
- Biber
- Do-Do začin
- Mješano povrće
- Masnoća (maslac ili ulje)
Način pripreme
Cureće medaljone rastucati, uvaljati jednu stranu u brašno i peći na zagrijanoj tavi. Kada su gotovi, izvaditi i na istoj masnoći restovati crveni luk i šampinjone.
U to dodati malo brašna, senfa, začiniti i zaliti supom. Vratiti medaljone u tavu i zapeči.
Servirati ih na krutonu od hljeba. Za prilog možete koristiti restovani krompir.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.