Namirnice
(za 2 osobe)
- Pastrmka 500 g
- Bijeli luk
- Crveni luk
- Krompir
- Špinat
- Maslac
- Maslinovo ulje
- Peršunov list
- Limun
- Biber
- Tuzlanska *
- Do-Do začin
Način pripreme
Prvo na maslinovom ulju restovati crveni i bijeli luk. Dodati blanširani špinat i krompir sječen na kockice. Dalje dodati Tuzlansku, Do-Do začin, biber i staviti ružmarin.
Tako pripremljenom masom napuniti pastrmku umotati u foliju i peći u rerni oko 30 min.
Pripremljenu pastrmku servirati uz krompir salatu.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.