Namirnice
- Juneće meso 300 g
- Krompir 200 g
- Mrkva 100 g
- Paprika 100 g
- Paradajz 100 g
- Crveni luk 100 g
- Bijeli luk 50 g
- Peršunov list
- Lovorov list
- Ajvar
- Tuzlanska *
- Biber
- Do-Do začin
Način pripreme
Juneće meso isjeći na ploške. Takođe i krompir treba isjeći na deblje ploške. Mrkvu, papriku, paradajz, crveni i bijeli luk složiti u zemljanu dagaru, začiniti sa Tuzlanskom, biberom i dodati po vlastitom ukusu Do-Do začina. Takođe, dodati ajvar, lovor i peršun te malo fonda od supe.
Krčkati na laganoj vatri sat vremena.
Kada je dagara gotova, servirati po mogućnošću u zemljeni sud.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.