Tradicionalna bosanska kuhinja

Tuzlanski odrezak

Namirnice

(za 1 osobu)

  • Teleća šnicla 300 g
  • Goveđi pršut 50 g
  • Suhi sir zarac 50 g
  • Bamija 1 niz
  • Paradajz 200 g
  • Grašak 100 g
  • Crveni luk 100 g
  • Kajmak 100 g
  • Biljno maslo 50 g
  • Peršunov list
  • Tuzlanska *
  • Biber
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

Napuniti šnicle sa pršutom i sirom, pa ih poklopiti.Šnicle peći na masnoći u tavi. Kada su skoro gotove izvaditi i na istoj masnoći pržiti crni luk, oguljeni paradajz sjećen na kockice, dodati kuhanu bamiju, kuhani grašak, peršunov list, začiniti, vratiti šnicle u tavu i dodati kajmak.

Servirati na tanjur prvo šnicle, pa preliti nadjevom.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla