Tradicionalna bosanska kuhinja

Bosanska dagara

Namirnice

  • Juneće meso 300 g
  • Krompir 200 g
  • Mrkva 100 g
  • Paprika 100 g
  • Paradajz 100 g
  • Crveni luk 100 g
  • Bijeli luk 50 g
  • Peršunov list
  • Lovorov list
  • Ajvar
  • Tuzlanska *
  • Biber
  • Do-Do začin
h

Način pripreme

Juneće meso isjeći na ploške. Takođe i krompir treba isjeći na deblje ploške. Mrkvu, papriku, paradajz, crveni i bijeli luk složiti u zemljanu dagaru, začiniti sa Tuzlanskom, biberom i dodati po vlastitom ukusu Do-Do začina. Takođe, dodati ajvar, lovor i peršun te malo fonda od supe.

Krčkati na laganoj vatri sat vremena.

Kada je dagara gotova, servirati po mogućnošću u zemljeni sud.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla