Tradicionalna bosanska kuhinja

Hadžijski ćevap

Namirnice

(za 1 osobu)

  • Teletina bez kosti 200 g
  • Crveni luk 30 g
  • Paprika svježa 80 g
  • Kajmak mladi 50 g
  • Ulje 30 g
  • Šampinjoni-svježi 30 g
  • Do-Do začin 2 g
  • Tuzlanska 2 g *
  • Biber 2 g
  • Maslac 2 g
  • Svježi peršun 1 g
  • Feferon 1 kom
h

Način pripreme

Teleće meso, prethodno oprano i isječeno na manje komade posušiti. Luk isječemo na sitnije režnjeve. Na zagrijanoj masnoći pržiti luk i meso. Kada meso porumeni dodati malo goveđe supe. Pustiti da se dalje dinsta. Kada je meso napola kuhano dodati isječenu papriku, a nakon par minuta svježe šampinjone isječene na komade. Pri samom kraju dodati sjeckani paradajz, peršunov list, Do-Do začin, Tuzlansku i biber. Ostaviti da se dinsta još, par minuta- da ne ostane čorbast.

Skoro završen ćevap pretresti u alu foliju prethodno namazanu sa malo maslaca. Krajeve folije pokupiti i stegnuti, zatim 10-15 minuta peći u rerni na umjerenoj temperaturi. Možete  dekorisati sa fafaronom.

Tuzlanska
Do-Do

* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.

Priključi se

Volim kuhati

Telefon

+ 387 35 282 342

Email

info@tuzlanska.ba

Addresa

Soli 3, 75000 Tuzla