Namirnice
(za 1 osobu)
- Teletina bez kosti 200 g
- Crveni luk 30 g
- Paprika svježa 80 g
- Kajmak mladi 50 g
- Ulje 30 g
- Šampinjoni-svježi 30 g
- Do-Do začin 2 g
- Tuzlanska 2 g *
- Biber 2 g
- Maslac 2 g
- Svježi peršun 1 g
- Feferon 1 kom
Način pripreme
Teleće meso, prethodno oprano i isječeno na manje komade posušiti. Luk isječemo na sitnije režnjeve. Na zagrijanoj masnoći pržiti luk i meso. Kada meso porumeni dodati malo goveđe supe. Pustiti da se dalje dinsta. Kada je meso napola kuhano dodati isječenu papriku, a nakon par minuta svježe šampinjone isječene na komade. Pri samom kraju dodati sjeckani paradajz, peršunov list, Do-Do začin, Tuzlansku i biber. Ostaviti da se dinsta još, par minuta- da ne ostane čorbast.
Skoro završen ćevap pretresti u alu foliju prethodno namazanu sa malo maslaca. Krajeve folije pokupiti i stegnuti, zatim 10-15 minuta peći u rerni na umjerenoj temperaturi. Možete dekorisati sa fafaronom.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.