Namirnice
(za 1 osobu)
- Teleća šnicla 300 g
- Goveđi pršut 50 g
- Suhi sir zarac 50 g
- Bamija 1 niz
- Paradajz 200 g
- Grašak 100 g
- Crveni luk 100 g
- Kajmak 100 g
- Biljno maslo 50 g
- Peršunov list
- Tuzlanska *
- Biber
- Do-Do začin
Način pripreme
Napuniti šnicle sa pršutom i sirom, pa ih poklopiti.Šnicle peći na masnoći u tavi. Kada su skoro gotove izvaditi i na istoj masnoći pržiti crni luk, oguljeni paradajz sjećen na kockice, dodati kuhanu bamiju, kuhani grašak, peršunov list, začiniti, vratiti šnicle u tavu i dodati kajmak.
Servirati na tanjur prvo šnicle, pa preliti nadjevom.
* Preporučuje se upotreba Tuzlanske - dijetalne u svakodnevnoj ishrani svim osobama različite životne dobi, a posebno zbog prevencije kardiovaskularnih oboljenja i oboljenja štitne žlijezde, sportistima, trudnicama, dojiljama i djeci.