Namirnice (za 2 osobe) Teleće meso bez kosti 400 g Crveni luk 100 g Peršunov list 2 g Maslac 30 g Brašno 20 g Senf Tuzlanska 2g * Biber Do-Do začin h Način pripreme Isjeckati luk na sitno i pržiti na masnoći da porumeni. Dodati meso sječeno na rezance, i...
Namirnice (za 1 osobu) Teleća jetra 200 g Goveđi pršut 50 g Crveni luk 50 g Paradajz pire 20 g Tuzlanska * Biber 2 g Do-Do začin 2 g Ulje 50 g (može i maslac) Šampinjoni-svježi 50 g Jaje1 kom h Način pripreme Jetru isjeći na tri dijela. Na plitkoj...
Namirnice (za 1 osobu) Teletina bez kosti 200 g (od plećke) Crveni luk 100 g Paprika svježa 50 g Sirće 10 g Paradajz sos 20 g Maslo 20 g (ulje) Crvena paprika Biber Tuzlanska 2g * Do-Do začin Karanfilići 2-3 zrna h Način pripreme Meso isjećemo na kocke...
Namirnice (za 2 osobe) Pola jagnjeće maramice Jagnjeća crna džigerica 200 g Jagnjeće srce 200 g Riža 100 g Svježi peršun list 50 g Biber 4 g Aleva paprika 2 g Bijeli luk režanj List nane Tuzlanska * Do-Do začin h Način pripreme Jagnjeću džigericu i srce...