Pastrmka u foliji

Pastrmka u foliji

 Namirnice (za 2 osobe) Pastrmka 500 g Bijeli luk Crveni luk Krompir Špinat Maslac Maslinovo ulje Peršunov list Limun Biber Tuzlanska * Do-Do začin h Način pripreme Prvo na maslinovom ulju restovati crveni i bijeli luk. Dodati blanširani špinat i krompir...
Tarhana čorba

Tarhana čorba

 Namirnice (za 2 osobe) Teletina bez kosti 200 g Tarhana 50 g Paradajz svježi 100 g Crveni luk 100 g Bijeli luk 20 g Mrkva 50 g Limun 1 kriška Paradajz 1 kom Masnoća 1 dl Peršunov list Tuzlanska * Biber Do-Do začin h Način pripreme Sitno isjeckati luk i...
Ćureći medaljoni sa gljivama

Ćureći medaljoni sa gljivama

 Namirnice (za 2 osobe) Čureći file 400 g Svježi šampinjoni 100 g Crveni luk 20 g Senf 20 g Kajmak 20 g Brašno 10 g Tuzlanska * Biber Do-Do začin Mješano povrće Masnoća (maslac ili ulje) h Način pripreme Cureće medaljone rastucati, uvaljati jednu stranu u...
Punjena piletina

Punjena piletina

 Namirnice (za 2 osobe) Pileći file 400 g Pureća šunka 50 g Masni kravlji sir 50 g Masnoća (maslac ili ulje) Vrhnje za kuhanje Do-Do začin Tuzlanska * h Način pripreme Pileći file rastucati i puniti šnitama pureće šunke i masnim kravljim sirom. Ispeći na...
Rudarski odrezak

Rudarski odrezak

 Namirnice (za 2 osobe) Teleća šnicla 400 g Goveđi pršut 50 g Masni kravlji sir 50 g Svježa paprika 30 g Svježi šampinjoni 30 g Svježi paradajz 30 g Mileram 20 g Masnoća (maslac-ulje) Jaje 1 kom Crveni luk 1,5 dl Peršunov list 30 g Biber Tuzlanska * Mješano...