Bosanski lonac

Bosanski lonac

 Namirnice (za 1 osobu) Govedina/junetina od vrata 200 g Crveni luk 40 g Krompir pire 20 g Paradajz pire 40 g Mrkva 40 g Bijeli luk 20 g Paradajz-svježi 80 g Paprika-svježa 50 g Kupus-svježi 50 g Aleva paprika 20 g Grašak 10 g Boranija 10 g Tuzlanska 2 g *...
Zeljanica

Zeljanica

 Namirnice Jufka 200 g Kajmak 200 g Jaja 2 kom Mladi sir 50 g Blanširani špinat 150 g Jogurt 0,5 l Maslac Tuzlanska * Feferon 10 g  Ulje 0,3 dl h Način pripreme U namaštenu tepsiju stavite dva do tri lista kora za savijaču na koji stavite nadjev.  Očišćen...
Janjeći ćevap

Janjeći ćevap

 Namirnice (za 1 osobu) Jagnjetina bez kosti 200 g Crveni luk 35 g Paradajz sos 50 g Bamija 50 g Peršunov list 20 g Limun 1 kom Maslac 50 g Biber Karanfilići Limunov sok Tuzlanska 2g * Do-Do začin h Način pripreme Prethodno obariti bamnju u vodi sa malo...
Hadžijski ćevap

Hadžijski ćevap

 Namirnice (za 1 osobu) Teletina bez kosti 200 g Crveni luk 30 g Paprika svježa 80 g Kajmak mladi 50 g Ulje 30 g Šampinjoni-svježi 30 g Do-Do začin 2 g Tuzlanska 2 g * Biber 2 g Maslac 2 g Svježi peršun 1 g Feferon 1 kom h Način pripreme Teleće meso,...
Vezirske mahmudije

Vezirske mahmudije

 Namirnice (za 2 osobe) Teleći file 400 g Maslac 100 g Riža 100 g Šampinjoni 150 g Paradajz 150 g Tuzlanska 2g * Do-Do začin Senf Malo brašna Peršunov list Biber h Način pripreme Izrežite teleći file na 4 komada, lagano istucite sa jedne strane i...