Biber meso

Biber meso

 Namirnice (za 2 osobe) Teleće meso bez kosti 400 g Crveni luk 100 g Peršunov list 2 g Maslac 30 g Brašno 20 g Senf Tuzlanska 2g * Biber Do-Do začin h Način pripreme Isjeckati luk na sitno i pržiti na masnoći da porumeni. Dodati meso sječeno na rezance, i...
Domljeno pile

Domljeno pile

 Namirnice (za 3 do 4 osobe) Manje pile 1 kom Pileća džigerica 3 kom Pileće srce 3 kom Riža 2 čaše Peršun 1 vezica Biber (čajna kašika) Maslac 100 g Voda 3 fildžana Isitnjena nana (čajna kašika) Tuzlanska * Do-Do začin Aleva paprika (malo) h Način...
Teleća jetra na bosanski način

Teleća jetra na bosanski način

 Namirnice (za 1 osobu) Teleća jetra 200 g Goveđi pršut 50 g Crveni luk 50 g Paradajz pire 20 g Tuzlanska * Biber 2 g Do-Do začin 2 g Ulje 50 g (može i maslac) Šampinjoni-svježi 50 g Jaje1 kom h Način pripreme Jetru isjeći na tri dijela. Na plitkoj...
Šiš ćevap

Šiš ćevap

 Namirnice (za 1 osobu) Teletina bez kosti 200 g (od plećke) Crveni luk 100 g Paprika svježa 50 g Sirće 10 g Paradajz sos 20 g Maslo 20 g (ulje) Crvena paprika Biber Tuzlanska 2g * Do-Do začin Karanfilići 2-3 zrna h Način pripreme Meso isjećemo na kocke...
Bosansko šilde

Bosansko šilde

 Namirnice (za 2 osobe) Pola jagnjeće maramice Jagnjeća crna džigerica 200 g Jagnjeće srce 200 g Riža 100 g Svježi peršun list 50 g Biber 4 g Aleva paprika 2 g Bijeli luk režanj List nane Tuzlanska * Do-Do začin h Način pripreme Jagnjeću džigericu i srce...