Namirnice (za 2 osobe) Pola jagnjeće maramice Jagnjeća crna džigerica 200 g Jagnjeće srce 200 g Riža 100 g Svježi peršun list 50 g Biber 4 g Aleva paprika 2 g Bijeli luk režanj List nane Tuzlanska * Do-Do začin h Način pripreme Jagnjeću džigericu i srce...
Namirnice (za 2 osobe) Jagnjetina sa kostima 500 g (od rebara) Kupus svježi 300 g Crveni luk 200 g Mrkva svježa 100 g Paprika-svježa 1 kom Mladi luk 50 g Goveđi pršut 20 g Paradajz pire 50 g Sirće 10 g Bijeli luk 1 režanj Lovorov list 1 list Suhe šljive 2 kom...
Namirnice (za 2 osobe) Teletina bez kosti 400 g Crveni luk 1 veća glavica Bamija 50 g Maslac 50 g Ulje 0,5 dl Peršunov list Biber Tuzlanska * Do-Do začin Aleva paprika (malo) h Način pripreme Luk sitno izrežite i pržite na ulju dok ne požuti. Meso...
Namirnice (za 2 osobe) Mljeveno meso 400 g (goveđe, ovčje, teleće) Brašno 10 g Crveni luk 50 g Pavlaka 1 dl Maslac 20 g Zemička 1 kom Jaje1 kom Mlijeko 0,5 dl Tuzlanska * Biber Do-Do začin h Način pripreme U meso samljeveno zajedno sa crvenim lukom,...