Đuveč

Đuveč

 Namirnice (za 2 osobe) Teletina od vrata 400 g Ulje i maslac 60 g Riža 40 g Krompir 150 g Paradajz 30 g Paprika-svježa 80 g Mrkva 40 g Crveni luk 40 g Jaje 1 kom Kiselo mlijeko 1,5 dl (vrhnje za kuhanje) Peršunov list Biber Tuzlanska * Do-Do začin h...
Teleći mišići

Teleći mišići

 Namirnice (za 2 osobe) Teleći mišići 400 g Crveni luk 50 g Maslac 50 g Brašno (malo) Kajmak Peršunov list Kopar Kisele krastavce Biber Mrkva 50 g Tuzlanska * Do-Do začin (pola kašike) h Način pripreme Teleće mišiće začinite Tuzlanskom, uvaljajte u brašno...
Grah sa mesom u dagari

Grah sa mesom u dagari

 Namirnice (za 2 osobe) Teleće meso od vrata 300 g Grah 300 g Crveni luk Bijeli luk Aleva paprika Mrkva Masnoća (maslac ili ulje) Peršunov list Biber Tuzlanska * Do-Do začin h Način pripreme Grah očistiti i potopiti u vodu dan prije kuhanja. Sutradan ga...
Pastrmka u foliji

Pastrmka u foliji

 Namirnice (za 2 osobe) Pastrmka 500 g Bijeli luk Crveni luk Krompir Špinat Maslac Maslinovo ulje Peršunov list Limun Biber Tuzlanska * Do-Do začin h Način pripreme Prvo na maslinovom ulju restovati crveni i bijeli luk. Dodati blanširani špinat i krompir...