Namirnice (za 2 osobe) Jagnjetina sa kostima 500 g (od rebara) Kupus svježi 300 g Crveni luk 200 g Mrkva svježa 100 g Paprika-svježa 1 kom Mladi luk 50 g Goveđi pršut 20 g Paradajz pire 50 g Sirće 10 g Bijeli luk 1 režanj Lovorov list 1 list Suhe šljive 2 kom...
Namirnice (za 2 osobe) Teletina bez kosti 400 g Crveni luk 1 veća glavica Bamija 50 g Maslac 50 g Ulje 0,5 dl Peršunov list Biber Tuzlanska * Do-Do začin Aleva paprika (malo) h Način pripreme Luk sitno izrežite i pržite na ulju dok ne požuti. Meso...
Namirnice (za 2 osobe) Mljeveno meso 400 g (goveđe, ovčje, teleće) Brašno 10 g Crveni luk 50 g Pavlaka 1 dl Maslac 20 g Zemička 1 kom Jaje1 kom Mlijeko 0,5 dl Tuzlanska * Biber Do-Do začin h Način pripreme U meso samljeveno zajedno sa crvenim lukom,...
Namirnice (za 1 do 2 osobe) Masa za ćevape 200 g (junetina) Kajmak 100 g Suhi bosanski sir 50 g Maslac 50 g Tuzlanska * Do-Do začin Biber (po vlastitom ukusu) h Način pripreme Od mesa začinjenog Tuzlanskom, Do-Do začinom, biberom napravimo 10 ćevapa. U...
Namirnice (za 2 osobe) Faširano juneće meso 300 g Paprike 300 g Krompir 150 g Mrkva 100 g Luk 200 g Jaje 1 kom Pavlaka 100 g Ulje 0,5 dl Tuzlanska * Biber Do-Do začin h Način pripreme Prvo treba paprike oprati i očistiti od sjemenki. Luk, mrkvu, meso i...