Tuzlanski odrezak

Tuzlanski odrezak

 Namirnice (za 1 osobu) Teleća šnicla 300 g Goveđi pršut 50 g Suhi sir zarac 50 g Bamija 1 niz Paradajz 200 g Grašak 100 g Crveni luk 100 g Kajmak 100 g Biljno maslo 50 g Peršunov list Tuzlanska * Biber Do-Do začin h Način pripreme Napuniti šnicle sa...
Bosanska dagara

Bosanska dagara

 Namirnice Juneće meso 300 g Krompir 200 g Mrkva 100 g Paprika 100 g Paradajz 100 g Crveni luk 100 g Bijeli luk 50 g Peršunov list Lovorov list Ajvar Tuzlanska * Biber Do-Do začin h Način pripreme Juneće meso isjeći na ploške. Takođe i krompir treba...
Đuveč

Đuveč

 Namirnice (za 2 osobe) Teletina od vrata 400 g Ulje i maslac 60 g Riža 40 g Krompir 150 g Paradajz 30 g Paprika-svježa 80 g Mrkva 40 g Crveni luk 40 g Jaje 1 kom Kiselo mlijeko 1,5 dl (vrhnje za kuhanje) Peršunov list Biber Tuzlanska * Do-Do začin h...
Teleći mišići

Teleći mišići

 Namirnice (za 2 osobe) Teleći mišići 400 g Crveni luk 50 g Maslac 50 g Brašno (malo) Kajmak Peršunov list Kopar Kisele krastavce Biber Mrkva 50 g Tuzlanska * Do-Do začin (pola kašike) h Način pripreme Teleće mišiće začinite Tuzlanskom, uvaljajte u brašno...
Grah sa mesom u dagari

Grah sa mesom u dagari

 Namirnice (za 2 osobe) Teleće meso od vrata 300 g Grah 300 g Crveni luk Bijeli luk Aleva paprika Mrkva Masnoća (maslac ili ulje) Peršunov list Biber Tuzlanska * Do-Do začin h Način pripreme Grah očistiti i potopiti u vodu dan prije kuhanja. Sutradan ga...